fredag den 21. juli 2017

Klubový úloha volejbalového Karlovarska: juniori do extraligy

V minuloročnej sezóne siahal tím zložený zo Supertalent Volejbal Ostrov po postupe do najvyššej juniorskej súťaže, tento rok sú ciele mužstvá podobné. "Ambície sú jednoznačné, vybojovať extraligu," potvrdil koordinátor volejbalové mládeže karlovarského regiónu Milan Bican.

Mladí volejbalisti zahajujú prípravu v sobotu 15. augusta, prvý sústredenie absolvujú v športovom areáli v Kynšperk nad Ohří. "Sústredenie tam má celý klub ISŠTE Sokolov, s ktorým dlhodobo výborne spolupracujeme, a preto sme zvolili aj spoločnú prípravu," uviedol podpredseda klubu Jan Meruna. "Budeme sa venovať hlavne fyzickej kondícii, ale už sa budú pilovať aj herné činnosti," pripojil Milan Bican.

Juniori budú hrať v nadchádzajúcej sezóne opäť prvú ligu.Zásadn ou zmenou je vedenie a prevádzku družstva, predovšetkým odišiel doterajší tréner Štefan Javůrek, ktorý dal prednosť vedenie extraligového družstva kadetiek BVC Chodov, a tak by sa juniorskému celku nemohol venovať naplno.

"Klub mu za prácu s rozbehnutím našej mládeže ďakuje a ďalej s ním bude spolupracovať vzhľadom k náborovým akciám na školách a v oblasti metodiky," poznamenal predseda VK ČEZ Karlovarsko Jakub Novotný.

družstvo juniorov povedie naďalej Mirek Křížek a novo aj Josef Novotný a slávny kouč mužských tímov Petr Brom, trénerská autorita, ktorá zažila extraligovej úspechy v Ústí nad Labem, Liberci, Českých Budějoviciach, Příbrami a v uplynulej sezóne aj v Karlovarsku. "Petr Brom je obrovská osobnosť a trénovať vie, pre chlapcov to bude výzva pod ním trénovať," uvedomuje si Jakub Novotný.

"A od ocka (Jozefa Novotného) si sľubujem skúsenosť, predsa len trénoval mládež dvadsať rokov a pôsobil u dvoch juniorských reprezentácií.Koniec koncov to boli oni dvaja, kto naučil volejbal aj mňa, "dodal bývalý špičkový reprezentant. Tréner Milan Bican ďalej povedie družstvá žiakov a jeden tím prípravky, všetku volejbalovú mládež v regióne koordinuje organizačne.

Optimálne prepojenie družstiev mládeže s extraligovú "špičkou ľadovca" dokazuje treba príklad blokára Tomáša netrvala, ktorý je tento rok už plnohodnotnou súčasťou extraligového družstva mužov. "Ale pre juniorský tím je jeho absencia celkom veľkú medzerou, blokára stále hľadáme," nechal sa počuť Milan Bican.

Sezónu začne juniori Volejbal Ostrov v domácej hale 19. septembra, kedy ich čaká dvojzápas proti tímu Ústí nad Labem. Karlovarsko chce byť klubom, ktorý bude v ďalších rokoch ťažiť z kvalitnej práce s mládežou.Vychovať si svoje opory pre seniorskú extraligu je jedným z cieľov.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar