torsdag den 20. juli 2017

Kto bude za Spartu nastupovať? Ščasný má jasno na ôsmich miestach zostavy

Sparta prechádza zmenami. Ako v hráčskom kádri, tak v rozostavenie a hernom systéme. Po sezóne, v ktorej nezískala žiadnu trofej, skúša niečo nové. Do štartu sezóny zostávajú necelé dva týždne, počas ktorých odohrá dve prípravné bet365 stavky stretnutia.

V letnej príprave mužstvo odohralo zatiaľ tri duely, Třinec, Razgrad aj Ried porazilo. Po utorňajšom dueli Arnhemom, piatym tímom holandskej ligy a účastníkom 3. predkola Európskej ligy, ho čaká ešte v sobotu generálka na ihrisku treťoligovej nemeckej Cottbuse.


A potom už v sobotu 25. júla pr vý ligový duel v Jihlave, o tri alebo štyri dni neskôr úvodný zápas 3.predkola Ligy majstrov, súpera sa dozvie v bet365 bonus piatok.

Čo možno k zloženiu základnej jedenástky z doterajších prípravných stretnutí vyčítať?

"Mám jasno na nejakých ôsmich, deviatich miestach," vyhlásil tréner Zdeněk Ščasný pre klubový web.

"Ale je škoda, že zostavu stále nemáme pohromade, takže nevidím tie, ktoré by som vidieť chcel. Sem tam niekto vypadne v obrane, v útoku. Pepa Hušbauer s Markom Matějovským tiež dlho nehrali a kondične to na nich je vidieť. To sú ešte tie maličkosti, ktoré nám chýbajú, "poznamenal kouč.

Na pozíciách stredných obrancov toho zatiaľ najviac odohral bet365 Lukáš Mareček, doteraz defenzívny stredopoliar zasiahol do všetkých prípravných stretnutí na pozíciu pravého stopéra.Rovnakú porciu zvládol aj Roman Polom, ktorý bol v minulej sezóne na hosťovaní v Dukle. Hral stredného i ľavého stopéra.

Polčas proti Třinci a duel s Ried absolvoval Jakub Brabec, raz hral Mario Holek, ktorý mal v úvode prípravy zdravotné ťažkosti. Pozíciu krajných stopérov si skúsili aj Costa a Martin Frýdek. Ten po prestupe z Liberca zvládol aj posty v zálohe av útoku.

Zdravotná trable zatiaľ to zápasov nepustili veterána Radoslava Kováča aj nováčika Ondreja Mazucha, ktorý doliečuje zranenie kolena.

Oba pri svojich minulých angažmán v Bazileji, v Betisu Sevilla resp. v Liberci nastupovali v obrane aj v zálohe. Na pravom kraji kouč Ščasný skúsil aj Frýdku, vľavo Costu a Ladislava Krejčího.Na šancu zatiaľ čaká Matěj Hybš, ktorý by mohol byť aj jedným z troch stopérov.

Stred poľa patrí zatiaľ osvedčeným menám Lukášovi Vácha s Bořkom Dočkal, ku ktorým po návrate z hosťovania v bet 365 Cagliari pribudol Josef Hušbauer. Po drobnom zranení achilovku v poslednom dueli s Ried nastúpil už aj Marek Matějovský a blysol sa nádherným gólom z polovice ihriska.

Do stredu poľa je k dispozícii ešte Herolind Shala a Tiémoko koná. Z toho možno vystopovať, že každý post v zálohe má Sparta zdvojený.

Jemu typovo najpodobnejším hráčom je Marco Paixaio, Portugalčan, ktorý prišiel zo Slask Wroclaw.Rozhodol náročný duel proti Ludogorci Razgrad, dva góly dal Riedu.

Ako rýchly útočník by k nemu sedel Kehinde Fata, ale ten odohral len polčas proti Třinci a od tej doby kvôli ľahšiemu zraneniu nenastúpil.

Tak si tréner Ščasný pomáha záložníkov Krejčím a Frýdku, pre ktoré by pozície v útoku mohla byť riešením vzhľadom k nabité zálohe.

Po uzdravení Lafata a Fat aie však konkurencie silno vzrastie aj v útočnej dvojicu. K dispozícii je ešte Franci Litsingi a Lukáš Juliš, prípadne záložník konajú.

bet365 mobil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar