mandag den 10. april 2017

Ženy radiť na motocykli kultúre:, Je to o tom, že na prednej strane kolesa '

Jazdecká motocyklov a kultúru okolo neho, sa hovorí o "fena miest" a žien ako "vlastníctvo", ktoré len zriedka sa zdalo veľmi priaznivé pre posilnenie postavenia žien.

Ale organicky a spontánne sociálne médiá - obzvlášť Instagram - nová generácia žien cyklistov je nájsť a inšpirovať sa navzájom so spoločnou sadu ideálov: dobrodružstvo, kamarátstvo a slobodu na ceste.

"Myslím, že sme svedkami akejsi nástupu akejsi mocné ženy bytia trendy," povedal Lanakila "Lana" MacNaughton.Ona a ďalšie štyri ženy jazdci boli vybraní Harley-Davidson a daných motocykloch jazdiť 9,000 míle po celej krajine, re-vytvorenie 1915 jazdu propagoval na matka a dcéra tímu, Avis a Effie Hotchkiss.

"Nemyslím si, že to naozaj nikdy nevidel," povedal MacNaughton. "Pre nás je to o tom, pre nás - je na prednej strane kolesa, skôr než byť na zadnej strane motocykla, a etablovať ako silné ženy miesto v pozadí." Facebook Twitter Pinterest litas, žena motorcycling kolektív od Utah, výstrel séria Women Who Ride forninetynineco je.Fotografie: Jun Song / Nostalgia Memoir / Ženy, ktoré Ride

referencie MacNaughton k zadnej časti motocykla môže byť, ako sú ženy najčastejšie spájaný s motorky - ako porobených spoločníkov vyhnanca motorkárske mužov, športové "vlastnosť "škvrny na kožené bundy.

, Vidíš 10 dievčat valili ulicou dohromady, dostanete veľa hlava-otočí a ľudí, ktorí sa obrázky a veci, 'povedala Jessica Haggett, 25-ročný zakladateľ litas, ženský motocyklového kolektívu so sídlom v Salt Lake City, Utah.

MacNaughton poved al: "Táto jazda je reprezentácia presúva vyhliadok žien v spoločnosti práve teraz…Určite tam je kývnutie na feminizmu, ale myslím, že pre mňa, pri koreni je to o zdieľanie s motocyklového komunitou. "Pre nás je to o tom, že na prednej strane motocykla skôr ako na zadnej strane, etablovať ako silný womenLanakila , Lana 'MacNaughton

Naozaj, je to výmena, ktorá priniesla ženy motocyklisti po celej krajine k sebe a do voľne viazaných skupín, ako sú litas alebo Brooklyn Miss ohňov.Len pre ženy na koňoch a táborenie udalosti, ako je napríklad Babes na MotoLand v severo-západnom Illinois a Dream Roll v štáte Washington, sa vynárať.

"ju začal som sa vrátil v decembri, tak v poslednej dobe, a to šialené - podobne, existuje toľko dievča jazdcov, ktorí práve vyšli z dreva, "povedal Haggett. Ona, rovnako ako mnoho iných ženských motocyklistov Guardian opýtaných, išiel sám až do nedávnej doby. "Bol som na koni po do bu šiestich rokov, a potom som išiel sám na štyri, a potom som sa stretol ľudí, ktorí jazdu a išiel s nimi, a len v minulom roku začal jazdiť s ostatnými dievčatami.

"Instagram bol jeho súčasťou, čo znie tak hlúpy.Je to len sociálne médiá, ale zároveň je viditeľnosť do kto čo robí - pred šiestimi rokmi som bol naozaj na Instagram, nie posielať žiadne koleso fotky, a tak úprimne som nevidel dievčatá okolo na koni a ja nevedel dievčatá na koni, a tak som naozaj nemal na vybranú, "povedal Haggett. Facebook Twitter Pinterest litas, žena motocyklový kolektív z Utahu Ženy výstrel forninetynineco je Who Ride sérii.Fotografie: Jun Song / Nostalgia Memoir / Ženy, ktoré Ride

rozvíjajúcich sa kolektívy (Haggett hovorí, že litas, napríklad neobsahujú klub, ale skôr spôsob, ako pre ženy jazdci nájsť seba) je ťažko obmedzená na USA: až 600 žien motocyklistov sa očakáva, že sa zbiehajú u Ace Cafe v Londýne p okúšať sa o svetový rekord pre väčšinu ženských motocyklistov na jednom mieste.Doterajší rekord bol stanovený ešte len vlani, v závislosti na motocykli-centric MotorbikeWriter pri 221 austrálskej ženy na 190 kôl nastaviť ženská skupina jazdné záznam

Obchodné záujmy sa začínajú venovať pozornosť :. Bezpečnostného Motocykel Foundation, najväčší poskytovateľ základných jazdeckých kurzoch v USA, prominentnú predstavuje fotografie ženských inštruktorov a jazdcov, a Harley-Davidson začala ženské orientované marketingové kampane.

"Tieto dievčatá prídu v ich neskorých 20s alebo začiatku 30. rokov, jeho mamička jazdí na motorke - to je niečo ako druhej generácie, ak ste chceli povedať, že, "povedal William Thompson, profesor sociológie a kriminológie na Texas a & amp; M.Na rozdiel od svojich matiek, povedal Thompson, "že to nie je zápas s,Měl by som dostať prácu? Mal by som mať kariéru, Chystajú sa robiť všetko; to je na dennom poriadku. "

Thompson povedal odhady priemyslu je, že zhruba 10% až 12% z jazdcov sú ženy všetkých vekových kategórií.

Len v roku 1990 urobil významný počet výskumných pracovníkov dokonca začať sa pozerať na to, ako ženy trávil svoj voľný čas, z roku 2007 Journal of štúdie voľný čas našiel. V tej dobe, akademici pokúsili pozrieť sa na "voľný čas" a "ženy" ako špeciality, pred uznaním obrovskej rozmanitosti polovica obyvateľstva. Facebook Twitter Pinterest litas, žena motocyklový kolektív z Utahu Ženy výstrel forninetynineco je Who Ride sérii.Fotografie: Jun Song / Nostalgia Memoir / Ženy, ktoré Ride

Od tej doby sa vedci ako Thompson prisudzovali členenie bariéra v športe a koníčkom na klesajúci finančnú závislosť žien na mužov; iní připnul ho na novú generáciu žien, ktoré boli vždy učil na kariéru alebo osobné záujmy, čo sa im môže byť.

"Len som pocit, že nie je nič nové pod slnkom," hovorí Nina Kaplan , ktorá sa zaviazala, že 9000-míle "Diaľničné Runaways" jazdiť s MacNaughton. "Ženy v motocyklového bol asi po veľmi dlhú dobu.Myslím, že moc je to len, ako sme interpretovať veci; je tu oveľa individualizmus prostredníctvom sociálnych médií "

Nakoniec, či je novým fenoménom je o prelomenie hranice, ktoré existujú vo voľnom čase dámske -. hranicami, ktoré sa zdajú svojvoľný, pretože mnoho žien už nie je závislý na finančnej podpore pánske - alebo o individuálne výraz prostredníctvom sociálnych médií je ťažko relevantné.

"je to proste niečo blázon, viete, rozkročiť sa nad motor 1200 [kubický centimeter], a mať ju vytiahnuť vás dovnútra a von z prevádzky a do kaňonov , "povedal Haggett. "Je to trochu desivé, čo je zábava, je to druh vzrušenia k nemu, a to je tiež terapeutická byť vonku."


Ingen kommentarer:

Send en kommentar