mandag den 17. april 2017

‚Já bych opravdu cítit zmateni, pokud Tyson Fury vyhrál‘: Gabby Logan na Spoty, misogynie a život ve sportu

Gabby Logan se držel pomyslný obálku: drahých, zlatá, druh, který by se otevřel přes mikrofon s dramatickým tíseň. Tři dny před Osobnosti BBC Sports of the Year, Logan je larking kolem v kanceláři svého agenta v západním Londýně, nařizovat rozhodující okamžik v neděli večer, kdy Gary Lineker se vytáhnout kartu, která nese jméno vítěze. „Představte si, Gary," říká. S výrazem radostném očekávání, že vyvolává make-věřit chlopeň obálky - a pak se její úsměv se zhroutí. Pohled z hororu má své místo.Ona je předstírat, objevil, že fantazie skript na kartě čte „Tyson Fury".

Více než 130.000 lidí podepsalo petici požadující, aby Fury, jeden z 12 uchazečů o ocenění, bude odstraněn ze svého užšího Bet365-Podrobný popis po celém světě šampion v těžké váze sdílí jeho pohled na svět s poštou v neděli v minulém měsíci. „Existují jen tři věci, které musí být splněny před tím, než ďábel přijde domů," řekl. „Jedním z nich je homosexualita je legální v zemích, jeden z nich je potrat a druhý je pedofilie." Fury také navrhl, že jeho kolega Spoty kandidátem Jessica Ennis-Hill „plácne do dobré", které nějakým způsobem dělá uvedení na make-up zvuk urážlivé [Možná překvapivé, Fury se domnívá, že „nejlepší místo ženy je v kuchyni a na zádech".

Tak to je snadné pochopit, proč Loganova tvář padá v tomto fantomové vizi Fury byl jmenován vítěz. By měl být v užším výběru?

„Yeeaah," říká pomalu. „Je n a seznamu, protože jeho sportu. To je argument, že BBC předložila, a všichni jsme se koupit do něj, protože to je pravda. On není na seznamu, protože jeho názory, jasně."Najde ti‚nežádoucí'.V neděli večer, jak říká, bude úkolem pohovory Fury klesnout na Lineker, i když Logan a Clare Balding se promítnou do svých přípravcích.

„Jsme všichni novináři, budeme se ptát právo otázky. Nikdo z nás by udělal nějakou listového kuse."Logan, 42, bude dotazovat Greg Rutherford, skoku do dálky mistr světa, který minulý týden byl odrazen od vyjmutí se z akce v reakci na zahrnutí Fury. Logan plánuje „ptát Greg o tom, proč se cítil tak silně". Facebook Twitter Pinterest ‚Je na seznamu, protože jeho sportu. On není na seznamu, protože jeho názory, jasně'…Gabby Logan na Spoty kandidát Tyson Fury.Foto: Nick Potts / PA

To všechno je velmi dobré, ale zatímco Logan vyjadřuje argument ve prospěch zařaze ní Fury - že cena se týká pouze sportovního zdatnosti, že "bychom byli naštvaní, kdybychom to řekli, "Ach ne, ne, to nestačí, abyste se dostali na seznam!" - ona zklamá na své logické rozšíření, že by bylo přijatelné, aby Fury zvítězila. Protože jak by měla pocit, kdyby se to stalo?

"Byla jsem opravdu zmatená," říká. "Jsou lidé, kteří hlasují, protože si myslí, že jeho úspěchy ze sportovního hlediska jsou hlavou a rameny nad ostatními? Tak tolik, aby mohli ignorovat věci kolem sebe? Byl bych trochu zklamaný.Já bych si, že: ‚Jsou lidé se snaží být ironie?' I obvykle souhlasí s sloupy Matthew Syed, ale nebyl jsem si úplně jistý, souhlasil jsem s kolonou psal [v časech začátku tohoto měsíce] řekl, že by hlasoval pro Tyson Fury ukázat, že to není o morální ctnosti někoho. Nemohl jsem přijít jeho argument tam, protože myslím, že ho [Fury] je na seznamu je dost diskusi, aniž by ho vyhrál.Když se ho srovnat se všemi těmi ostatními lidmi, je z čeho vybírat."

Směje se, protože často přerušuje své věty smíchy, a také proto, že tam bylo hodně debaty o Fury v ní vlastní dům, kde Radio 5 live je neustále zapnutý a kde v důsledku toho Loganova dvojčata chytili vítr komentářů Fury. Jsou to jen 10, ale dost starý na to nesouhlasí. Co říkali? Logan přijímá pronikavý hlas: „Proč by to říkal? O čem to mluví o „Sportovní osobnost roku: určen pro lidi, kteří nemají rádi sportu? | Andy Bull Více

Logan pracoval ve sportovní vysílání od roku 1996, kdy byla utrhl ze svého zaměstnání na Newcastle Metro Radio Sky Sports.Tehdy ovšem byla Gabby Yorath - její otec je bývalý Leeds fotbalista a Wales manažer Terry Yorath - ale v průběhu těchto 19 let, ona dělala to její práci zavolat sexismu kdekoli ji vidí

„měl jsem opravdu hrozné, hrozné věci, které lidé říkají vám, že zapojit své genitálie a všechny druhy nechutné věci," říká. Před třemi lety, poté, co Andy Gray a Richard Keys disparaged práci asistenta rozhodčího Sian Massey, Logan natočila dokument, sexismu ve fotbale, v němž dala hlas zaměstnankyním tohoto sportu.Ona stále opravuje i drobné přestupky, například když kolega poznamenal, že nedošlo k žádným fotbalisté na Spoty užšího výběru, ke kterému Logan kousavě odpověděl: „Lucy Bronze" Je nebojí retweet urážlivé zprávy, jako například ty, které jí radí, aby „ dostat se zpátky do kuchyně".

Navzdory pokračující misogynie, ona chce zdůraznit způsoby, že sport se mění k lepšímu, s bronzem je jmenování názorným příkladem. Kdyby dělal její dokument teď, když říká: „Já bych hledat pozitivní změny.Byl jsem málem přivedl k slzám poslech Lucy bronzu maminky tu noc na náhledu programu, protože řekla něco jako: ‚Chci jenom, aby větší prostor pr o dívky ve sportu, nevadí fotbal.' A myslím, že to, co poznala bylo to, že tým Bet365-Okamžitý bonus lvice dělá tak dobře v létě nebylo jen o fotbale, to bylo dívky soutěžit na globální scéně."Znovu se začne dobře nahoru. „Začínám docela svrbivý to řekl." Její dcera, ona říká, vidí mnohem více ženských sportovce ve zprávách, než když byl Logan vyrůstal - tenkrát, bulharští gymnastika časopisy byly jedinou klíčovou dírkou na světě milovala.

Ale pokud tento pokrok bude pokračovat, není to důležité, aby vyjádřili nesouhlas s názory, jako jsou Fury je důrazněji? „Celá ta myšlenka, že bychom prostě zavřít lidi, to není cesta vpřed," říká. „Raději bych diskusi o tom, proč to, co říká, v mých očích, je špatně, než mu říct, aby byl zticha a jít pryč.Vzhledem k tomu, že to nebude přestat my slet ani věřit, že, i když to nebude přestat chrlit to, tak proč ne my mít rozhovor o tom? Facebook Twitter Pinterest Tyson Fury odmítá omluvit za kontroverzní komentáře - Video

„Nesouhlasím s lidmi, kteří říkají, že jsme [BBC] nějak zálohování nebo podporovat svůj názor. Nechápu, jak se dá říci, že. Protože to by znamenalo, že nemusíte nic pokrýt. Hodláme začít prochází s jemnými zuby hřeben morální důvěryhodnost každého sportovního osoby, která se někdy mluvit? Co je v pořádku? Jsou záležitosti v pořádku? Podvádí svou ženu v pořádku? Jsou léky, OK? Kde je zde morální kompas?Je zřejmé, že tam jsou všechny druhy lidí, které tvoří sportovní komunitu. Některé z nich jsou opravdu skvělé, poctivých lidí. Některé z nich může mít pochybnou životní styl."

Začíná se hovořit o svých dvojčat, Lois a Reuben. To ji fascinuje, že jsou tak rozdílné, i když měli „přesně stejné vlivy".


Lois je empatický a organizovaný. Vstává v 6.30, aby si vejce, že kuřata uvedené, a tak svědomitě, že požádal o budík na Vánoce. Reuben, na druhou stranu jí vejce.Logan ho popisuje jako „alfa samce" (i když je stále schopen dát jí velká obejmout v supermarketu).

„Já vím, že jsem trochu odbočovat," říká, „ale já myslet mého syna - ‚žena dělat cokoliv', že je úplně stejně jako, to neznamená, že to nebude [mít], co bychom vidět, jak mužské rysy. Oni nikdy ho opustit, ale on vyrůstal s diskusí. On by si, že to bylo směšné, že někdo řekl: "Vrať se do kuchyně." Anti-Sportovní osobnost roku ocenění 2015 Více

Je pochopitelné, že Logan sáhne po vzoru svých vlastních dětí , protože sportovní prochází celou rodinu. Reuben hraje ragby, Lois showjumps.Jejich otec, Loganova manžel, je Kenny Logan, bývalý mezinárodní rugby hráč. Žádný člen rodiny - ani když Logan byl vyrůstal, ani ve své vlastní rodině teď - někdy bouřili nebo se snažili uniknout ze sevření sportu. Logan platí i pro běhy s jejím synem. Nebo Lois zhroutí její maminka je osobní trénink. Pro Logan, sport je silný emocionální rovnátka. Její učitel PE bylo na svatbě.Co je to, že sport dává Loganovi, si myslí, že by jinde nenajdete?

„Vzpomínám si, jak říká s někým, kdo mi řekl, že jeho přítelkyně nelíbilo sportu,‚ale dělá ráda lidskou usilovat a schopnost zvítězit nad nepřízní osudu a lidé si všechny druhy slabin a obtíží ve svém životě, a já jsem přišel s tímto masivním seznam…byl jsem tak naštvaný, že to bylo vidět jen jako čistě sportovní podívanou. Vzhledem k tomu, že to není to, co to je asi vůbec. Přes sport, myslím, že je to člověk stran a nadlidských výkonů, které jsem vždycky obdivoval."

Možná, že tento obdiv je nevyhnutelné vzhledem k tomu, Loganova dětství.Přes pokusy o matčiných se zajímají o děti v dramatu a hudbě, sport převažovaly mocí příkladu svého otce. „Bylo to všezahrnující povaha jeho práce," říká.

Jistě v těch dnech, fotbalisté to pár tréninkových hodin a pak se pohodlně kolem doma? Logan dává hluboký povzdech. „Byl posedlý, ačkoli," říká. „Díval fotbal nebo mluvil o fotbale. Jeho přátelé a společenský život mužstvo fotbal."Jeho čmáranice taktiky a sestav pokrývaly dům a rodina tvarovaná do vlastní tvorby kolem něj.Facebook Twitter Pinterest Claire Baldingová, Gary Linekerová a Gabby Loganová Stejně jako Logan a její manžel a jejich děti nyní tvoří jakýsi sportovní štít, tak tři nejstarší Yorath sourozenci a Jejich otec by se po večeři rozdělil do dvou týmů po dvou, hrál fotbal ne bo si udělal umývací linku na tenis. "Nebo když jsme žili v Kanadě, měli jsme opačnou běžeckou trať, a tak bychom jeli a dělali závody." Jejich mladší bratr Daniel sledoval televizní fotbal s otcem v téměř transu. "Víte, když říkají, že dvojčata mají tajný jazyk? Nemůžete se skutečně připojit, "říká.Poté na velmi zvláštních příležitostech, jako když Sportovní osobnost roku obešel, Loganova matka by se k nim všechny na pohovku, velká mísa lupínky na cestách, „všichni diskutují, kdo vyhraje."

To byl jen čas věci. Pak tam byla vážná příprava: 30 hodin týdně pro Logan, zatímco ona se připravovala na Commonwealth hry v roce 1990 (reprezentovala Wales v rytmickou gymnastiku). Takže podle všeho neměla překvapit sama, když se provdala za sportovce?

Logan se směje. „Bylo by hezké, kdybych byl o něco méně zřejmý, by ne? Zkusil jsem! Rozdílné ve tvaru koule!"Je zřejmé, když Logan hovoří o sportu („Být konkurenceschopný je něco, co je třeba kanál.V opačném případě je to neuvěřitelně neatraktivní"…‚Jsem mnohem hezčí osobou pro výkon'), který v případě, že nesdílí obsedantně přístup otcův, přinejmenším ona má představu o vážné aplikací. Ona může ještě dělat provaz z jejích gymnastiku dnů dovednosti cvičí několikrát týdně, jen aby se ujistil, že ho udrží. (A, aby prokázal svou poznámku o udržení konkurenceschopnosti, poznamenává mimochodem, že její dcera už nemůže dělat jim.) Logan miluje sport - a ona miluje ji takovým způsobem, že se může zdát téměř závislý

Ona. říká, že ona byla vždy „velmi dobrým partnerem" pro sportovce. „Jsem pro oběti. Me, je.Miluji myšlenku - a je to docela v mé povaze. -, že jsem prostě nebude ničeho dosáhnout, pokud jsem něco obětovat"Jako školačka, školení pro hry Commonwealth, její přátelé byli vši chni začínají pít a jít ven. „A samozřejmě jsem nedělal nic z toho, a byl jsem opravdu rád, že jsem byl schopen viditelně vidět, co moje oběť byla a mít pod kontrolou to." Facebook Twitter Pinterest Gabby, pak dva a půl roku, s otcem , Terry Yorath.Foto: John Sherbourne

Logan mluví rychle, jako by mluvil byli také druh disciplíny, ale teď je dokončení všechny její věty, a můžete cítit napětí v blízkosti pozornost jí věnuje jejím slovům , „Mluvil jsem s tátou velmi dobře známý hráč rugby v průběhu mistrovství světa," říká.Mnoho z jejích vět spustit tímto způsobem: ona musí být vždy mluvit s lidmi. „A byl na zhruba přítelkyni, že musel, a on řekl, že chce, aby odešel na víkendy a ne trénovat, a já jsem si říkal,‚Proč by ne?'Je to skoro, jako byste zastavit sen někomu, jste jim dává povolení, že nebude mít své sny a ne dát své sny do akce a dosáhnout co by mohli dosáhnout."

hovoří s překvapující naléhavostí, jako kdyby tento sen, který patřil někomu jinému, bylo něco, co potřebovala příliš bránit. Když Logan bylo 19, její bratr Daniel, pak 15, se zhroutil a zemřel na hypertrofické kardiomyopatie, když hrál fotbal se svým otcem v zadní zahradě.Zrovna podepsal Leeds United.

„Je to všechno změní v rodině," říká. „To opravdu nevím, co by bylo, protože to je taková přechodná doba v každém případě. Byl jsem Bude to řízený člověk, který dělal milion věcí? Tam byl určitě myšlenkový proces: Žiju dva životy nyní. Jdu se ujistit, že jsem žít každý okamžik a neztrácejte čas."

Možná to je důvod, proč ona je vždy tak zaneprázdněn. Kvalifikovaný osobní trenér, TV moderátor rozhlasového vysílání, matka dvojčat, a v současné době dělá úpravy na románu pro děti…Dokonce i když sedí a mluví, její ruce se pohybují neustále přes trénink u gest.Ona je již hledá za Spoty do roku 2016. „olympijských her, mistrovství Evropy…", čas jakousi otočné kalendář sportovních akcí. Ví vůbec chtít utéct, k zastavení kola, dělat něco úplně jiného? Vypadá vyděšeně. „Nikdy nechci to dělat sport."

Bet365-Podrobnosti zde

Ingen kommentarer:

Send en kommentar